Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

23 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba 21 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezové oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 21 cm.

MGR-0210Y
Samura Kaiju Bolster Yanagiba SKJ 0045B 1
Novinka
1 340 Kč

Kuchyňský nůž s 24 cm dlouhou čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť ze dřeva pakawood je pevná a odolná vůči vlhkosti. Nůž typu yanagiba je tradiční japonský...

SKJ-0045B
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi 21 cm
1 250 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 21 cm.

804-011
Kuchyňský nůž Dick Red Spirit Yanagiba sushi
2 000 Kč

Kuchyňský nůž typu Yanagiba, obdoba Carving, je velký nůž s čepelí o délce 24 cm, vhodný pro zpracování masa a přípravu sushi. Díky šířce čepele je obratný a snadno ovladatelný,...

8175724
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba pro leváky 21 cm
1 250 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Hekiji Yanagiba pro leváka z nerezavějící oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého plastu. Délka čepele je 21 cm.

AK-5077
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba 18 cm
1 620 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba z nerezavějící oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

AK-1104
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba 21 cm
1 940 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba z nerezavějící oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 21 cm.

AK-1105
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba 24 cm
2 190 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba z nerezavějící oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 24 cm.

AK-1106
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba 30 cm
4 210 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba z nerezové oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 30 cm.

KK-0030
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba 24 cm
7 590 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 24 cm.

VG-2005
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba 27 cm
7 940 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 27 cm.

VG-2006
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba 15,5 cm
1 290 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba z nerezavějící oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 15,5 cm.

6715Y
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba 21 cm
1 320 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba z nerezavějící oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 21 cm.

6721Y
Kuchyňský nůž Samura Kaiju Yanagiba
1 450 Kč

Kuchyňský nůž s 24 cm dlouhou čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť ze dřeva pakawood je pevná a odolná vůči vlhkosti. Nůž typu yanagiba je tradiční japonský...

SKJ-0045
Kuchyňský nůž Samura Okinawa Yanagiba 27 cm
1 890 Kč

Kuchyňský nůž s 27 cm dlouhou čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť tradičního vzhledu z palisandrového dřeva, zakončená černým bolstrom. Nůž typu yanagiba je...

SO-0111
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 24 cm F-1124
5 510 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 24 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem....

F-1124
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Yanagiba F-909 27 cm
4 800 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba s čepelí dlouhou 27 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-909
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba 27 cm
3 210 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba z nerezové oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 27 cm.

KK-0027
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba 24 cm
2 320 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezové oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 24 cm.

MGR-0240Y
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba 24 cm
1 370 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba z nerezavějící oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 24 cm.

6724Y
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 21 cm F-1123
4 880 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 21 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem....

F-1123
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm F-1125
7 190 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 27 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem....

F-1125
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Yanagiba F-908 24 cm
3 680 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba s čepelí dlouhou 24 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-908

Ovládací prvky výpisu

23 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.