Brusný kámen Rozsutec Oslička 25 cm

Kód: ROZS006
370 Kč 306 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Přírodní brusný kámen Rozsutec z Malé Fatry. Tvar osličky je ideální na broušení kosy a zahradních nástrojů. Složením jde o tvrdý sedimentární pískovec, který sestává z velmi jemných a rovnoměrných zrn písku. Kámen Rozsutec se používá na broušení s vodou. Rozměr 250x40x15 mm.

Jelikož se jedná o ručně opracovaný přírodní kámen, u jednotlivých kusů se mohou vyskytovat odchylky od uvedeného rozměru ± 5 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Přírodní kamený brousek na kosu Rozsutec 25 cm

Přírodní slovenský brusný kámen Rozsutec z Malé Fatry je tradiční brousek na kosu délky 25 cm. Složením jde o tvrdý sedimentární pískovec, který sestává z velmi jemných a rovnoměrných zrn písku. Kámen Rozsutec se používá na broušení s vodou.

Rozměry: 250x40x15 mm ± 5 mm

Brusné kameny Rozsutec

Brusné kameny RozsutecPřírodní slovenský brusný kámen Rozsutec pochází z Malé Fatry. Je to tvrdý sedimentární pískovec, skládá se z velmi jemných a rovnoměrných zrn písku. Ideální je na závěrečné jemné broušení a vyleštění ostří. Díky velmi jemné struktuře pískovce dosahuje zrnitosti (grit) přibližně 6000 - 8000 a dokáže vyhladit ostří do zrcadlového lesku. Broušení nožů, břitev, truhlářských a řezbářských dlát a jiných nástrojů na Rozsutci dotáhnete do dokonalosti. Kameny mají velmi vysokou odolnost vůči opotřebení, jsou tvrdé a při broušení z nich téměř neubývá. Kámen Rozsutec se používá na broušení s vodou.

Rozsutec je ručně vyráběný přírodní brusný kámen, proto se jeho barva a struktura mohou kámen od kamene jemně lišit. Brusné kameny Rozsutec jsou vyráběny již několik desetiletí malou rodinnou firmou v Terchové.

Doplňkové parametry

Kategorie: Brusné kameny
Původ brusného kamene: Přírodní
Třída zrnitosti kamene: Ultra jemný (6000+)
Brusivo: Pískovec
Země původu: Slovensko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: