Rybářské a Filetovací nože
Rybářské a filetovací nože jsou speciálně určeny pro zpracování ryb a použití během rybaření. Rybářské nože mohou být zavírací i s pevnou čepelí, mohou mít i zoubkované ostří – záleží na preferencích rybáře. Vyznačují se však extrémní ostrostí a čepelí z nerezavějící oceli, která dokáže lépe odolat mokrému prostředí.
Filetovací nože se vyznačují poměrně dlouhou a tenkou, často flexibilní čepelí, se kterou každý rybář dokonale naporcuje svůj úlovek. Díky svému tvaru hravě zvládne oddělit maso od kostí a kůže s minimálním odpadem.
Švédské rybářské nože Morakniv patří mezi absolutní špičku mezi rybářskými noži, díky čemuž je používají profesionální rybáři po celém světě. Značka prvotřídních filetovacích nožů Frost patří společnosti Morakniv.
Doplňky a péče o nože
Důležitou součástí při práci s noži je i následná péče o ně. Každý nůž by měl být dostatečně ostrý tak, aby splňoval svoji základní funkci. Aby vám zůstal nůž déle funkční, je nutné věnovat se jeho pravidelné údržbě.
