Plátkovací nože
Plátkovací nože disponují delší úzkou čepelí, která vyniká v krájení větších kousků masa na tenké plátky. Ostrost těchto nožů přispívá k hotovému kulinářskému zážitku tím, že zajišťují velkolepou prezentaci na talíři a zachovávají šťávu ve vašich pokrmech. S minimálním úsilím umíte docílit ukázkových plátků každé šunky, krůty či pečené kachny. Pokud jste typ kuchaře, který si potrpí na precizní servírování vašich masných pokrmů, plátkovací nůž je povinnou výbavou vaší kuchyňské výbavy.
Plátkovací nůž používejte vždy pouze ke krájení jemných plátků. Pro vykosťování nebo sekání větších kusů masa se výrazně doporučuje zvolit jiný specializovaný nůž. Kosti a tvrdší části by mohly nenávratně poškodit ostří čepele. Nože s úzkou čepelí jsou důkazem, že k dosažení bezvadných plátků nepotřebujete žádný talent, ale stačí vám jen pořádný plátkovací nůž.
Řazení produktů
Výpis produktů
Plátkovací kuchyňský nůž z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21 cm, celková délka 34 cm. Rukojeť ze dřeva platanu.
Kuchyňský nůž Böker Core Wood plátkovací z oceli X50CrMoV15 a rukojetí z ořechového dřeva. Délka čepele je 20,7 cm.
Kuchyňský nůž Böker Damascus Black plátkovací z damaškové oceli s rukojetí ze dřeva pakka. Délka čepele je 22,9 cm.
Kuchyňský nůž Böker Damascus Olive plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z olivového dřeva. Délka čepele je 22,9 cm.
Kuchyňský nůž plátkovací Wüsthof Classic Ikon z nerezavějící oceli s rukojetí ze syntetického odolného materiálu. Délka čepele je 20 cm.
Ovládací prvky výpisu
Proč si vybrat právě plátkovací nůž?
Přesnost: plátkovací nože poznáte podle dlouhé, tenké čepele se špičatým hrotem. Díky této konstrukci jsou schopny krájet jednotné plátky masa, čímž zvyšují celkovou vizuální prezentaci na vašem servírovacím talíři.
Tenká čepel: ostrá tenká čepel napomáhá plynulému krájení bez trhání masa, což zajisté oceníte při krájení drůbeže nebo játra.
Minimální ztráta šťávy: plátkovací nože jsou navrženy tak, aby tlačily minimálně svojí konstrukcí na maso, čímž zůstanou vaše pokrmy plné šťávy a chuti.
Všestrannost: sice se tyto nože primárně specializují na řezání tenkých plátků, avšak dlouhá čepel může být užitečná také na ovoce, zeleninu nebo přípravu různých salátů.
Délka čepele: dlouhá čepel vám poskytne vynikající dosah, díky čemuž můžete dělat dlouhé řezy s maximální kontrolou.
Ergonomická rukojeť: mnoho plátkovacích nožů se dodává s ergonomickými rukojeťmi, které poskytují pohodlné uchopení a zlepšují kontrolu nad krájením.
Estetická prezentace: plátkovací nože přispívají k vizuálně atraktivní prezentaci vašich jídel a velmi dobré využití si najdou při přípravě pokrmů pro speciální příležitosti a svátky.
Snadná údržba: ostrou čepel plátkovacích nožů si umíte udržet ve špičkovém stavu právě častým vyhlazováním ostří ocílkou a občasným ostřením kvalitním brusným systémem.
