Plátkovací nože

Plátkovací nože disponují delší úzkou čepelí, která vyniká v krájení větších kousků masa na tenké plátky. Ostrost těchto nožů přispívá k hotovému kulinářskému zážitku tím, že zajišťují velkolepou prezentaci na talíři a zachovávají šťávu ve vašich pokrmech. S minimálním úsilím umíte docílit ukázkových plátků každé šunky, krůty či pečené kachny. Pokud jste typ kuchaře, který si potrpí na precizní servírování vašich masných pokrmů, plátkovací nůž je povinnou výbavou vaší kuchyňské výbavy.

Plátkovací nůž používejte vždy pouze ke krájení jemných plátků. Pro vykosťování nebo sekání větších kusů masa se výrazně doporučuje zvolit jiný specializovaný nůž. Kosti a tvrdší části by mohly nenávratně poškodit ostří čepele. Nože s úzkou čepelí jsou důkazem, že k dosažení bezvadných plátků nepotřebujete žádný talent, ale stačí vám jen pořádný plátkovací nůž.

Řazení produktů

10 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací 20 cm
2 190 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

MGR-0200L
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací 18 cm
4 960 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

DM-0768
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací 20 cm
4 960 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

DM-0703
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací 23 cm
5 100 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

DM-0704
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací 30,5 cm
4 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací z nerezové oceli AUS-8 s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 30,5 cm.

DM-0735
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Scalloped plátkovací 23 cm
5 450 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic plátkovací. Nůž je vyroben z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

DM-0720
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare plátkovací 23 cm
9 340 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

NDC-0704
Kuchyňský nůž KAI Shun White plátkovací 23 cm
5 350 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun White plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z bílého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

DM-0704W
Sada kuchyňských nožů KAI Shun Classic DMS-200
9 590 Kč

Sada damaškových kuchyňských nožů obsahuje plátkovací nůž a vidličku na maso z edice KAI Shun Classic.

DMS-200
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black plátkovací 23 cm
1 690 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black plátkovací z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 23 cm.

6723L

Ovládací prvky výpisu

10 položek celkem

Proč si vybrat právě plátkovací nůž?

Přesnost: plátkovací nože poznáte podle dlouhé, tenké čepele se špičatým hrotem. Díky této konstrukci jsou schopny krájet jednotné plátky masa, čímž zvyšují celkovou vizuální prezentaci na vašem servírovacím talíři.

Tenká čepel: ostrá tenká čepel napomáhá plynulému krájení bez trhání masa, což zajisté oceníte při krájení drůbeže nebo játra.

Minimální ztráta šťávy: plátkovací nože jsou navrženy tak, aby tlačily minimálně svojí konstrukcí na maso, čímž zůstanou vaše pokrmy plné šťávy a chuti.

Všestrannost: sice se tyto nože primárně specializují na řezání tenkých plátků, avšak dlouhá čepel může být užitečná také na ovoce, zeleninu nebo přípravu různých salátů.

Délka čepele: dlouhá čepel vám poskytne vynikající dosah, díky čemuž můžete dělat dlouhé řezy s maximální kontrolou.

Ergonomická rukojeť: mnoho plátkovacích nožů se dodává s ergonomickými rukojeťmi, které poskytují pohodlné uchopení a zlepšují kontrolu nad krájením.

Estetická prezentace: plátkovací nože přispívají k vizuálně atraktivní prezentaci vašich jídel a velmi dobré využití si najdou při přípravě pokrmů pro speciální příležitosti a svátky.

Snadná údržba: ostrou čepel plátkovacích nožů si umíte udržet ve špičkovém stavu právě častým vyhlazováním ostří ocílkou a občasným ostřením kvalitním brusným systémem.