Nože na zeleninu a ovoce

Malé kuchyňské nože, určené pro práci se zeleninou a ovocem. Konstrukčně jde o menší kuchyňské nože s krátkou čepelí, které si dokážou velmi obratně poradit s loupáním a krájením všech druhů ovoce a zeleniny. Nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Délka čepelí těchto nožů se zvykne pohybovat kolem 60 mm – 120 mm. Ve většině případů je čepel rovná s mírně zahnutou špičkou, což napomáhá snazší práci s většími kusy zeleniny.

Řazení produktů

5 položek celkem

Výpis produktů

18071 dellinger okami k haus4 1
1 110 Kč

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami z japonské nerezové oceli o délce ostří 9 cm s drobnou čepelí využijete při čištění a krájení zeleniny či ovoce. Určitě jí oceníte při...

K-HAUS4
18038 dellinger samurai k hp35 1
1 110 Kč

Extrémně ostrý nůž z damaškové oceli Dellinger Samurai s kratší čepelí bude v kuchyni skvělým pomocníkem při každém čištění nebo krájení zeleniny i ovoce. Odolná čepel je...

K-HP35
Kuchyňský nůž Samura MO-V na zeleninu
690 Kč

Kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 9 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť z G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž využijete především při práci se zeleninou...

SM-0010
Kuchyňský nůž Samura PRO-S na zeleninu
960 Kč

Kuchyňský nůž evropského typu s čepelí dlouhou 8,8 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SP-0010
Kuchyňský nůž Samura Damascus na zeleninu
1 330 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 8,7 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0010

Ovládací prvky výpisu

5 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na zeleninu a ovoce?

Přesnost řezů: pro nože je velmi důležitá dostatečně ostrá a přesná čepel, díky čemuž si zajistíte čisté řezy i při krájení menších kousků ovoce a zeleniny. Taková přesnost je důležitá zejména při práci s jemnějšími surovinami jako jsou rajčata nebo bobule.

Všestrannost: nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Nože s hladkou čepelí jsou vynikající pro loupání a ořezávání, zatímco zoubkované nože můžete použít ke krájení pečiva nebo citrusových plodů.

Ergonomické tvarování: nože mají často ergonomické rukojeti, které poskytují lepší kontrolu a stabilitu při krájení, čímž se snižuje riziko přetížení rukou a případných otlaků.

Bezpečnost při práci: používání správného nože může zvýšit vaše vlastní bezpečí během krájení. Při pevném úchopu drobné rukojeti je méně pravděpodobné, že by vám nůž vyklouzl z ruky, čímž se předchází náhodným poraněním.

Estetická funkce: nože jsou nenahraditelné při přípravě jídel, která vyžadují esteticky poutavější prezentaci. Vytváří jemnější řezy, čímž podtrhují celkový vizuál vašich kulinářských výtvorů.

Jednoduchá údržba: nože na ovoce a zeleninu jsou poměrně jednoduché na údržbu a některé modely dokonce lze mýt v myčce nádobí. Na zachování nejlepších řezných vlastností nezapomínejte na pravidelné vyhlazování ostří ocílkou a občasné broušení.

Efektivita: vaření si umíte se správně navrženými noži značně urychlit, což značně zefektivní vaši každodenní přípravu jídel.