Nože na zeleninu a ovoce
Malé kuchyňské nože, určené pro práci se zeleninou a ovocem. Konstrukčně jde o menší kuchyňské nože s krátkou čepelí, které si dokážou velmi obratně poradit s loupáním a krájením všech druhů ovoce a zeleniny. Nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Délka čepelí těchto nožů se zvykne pohybovat kolem 60 mm – 120 mm. Ve většině případů je čepel rovná s mírně zahnutou špičkou, což napomáhá snazší práci s většími kusy zeleniny.
Řazení produktů
Výpis produktů
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a zoubkovanou čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a čepelí dlouhou 8 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a čepelí dlouhou 8 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a zoubkovanou čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a zoubkovanou čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a zoubkovanou čepelí dlouhou 8 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a zoubkovanou čepelí dlouhou 8 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a zoubkovanou čepelí dlouhou 8 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a zoubkovanou čepelí dlouhou 10 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.
Ovládací prvky výpisu
Proč si vybrat právě nůž na zeleninu a ovoce?
Přesnost řezů: pro nože je velmi důležitá dostatečně ostrá a přesná čepel, díky čemuž si zajistíte čisté řezy i při krájení menších kousků ovoce a zeleniny. Taková přesnost je důležitá zejména při práci s jemnějšími surovinami jako jsou rajčata nebo bobule.
Všestrannost: nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Nože s hladkou čepelí jsou vynikající pro loupání a ořezávání, zatímco zoubkované nože můžete použít ke krájení pečiva nebo citrusových plodů.
Ergonomické tvarování: nože mají často ergonomické rukojeti, které poskytují lepší kontrolu a stabilitu při krájení, čímž se snižuje riziko přetížení rukou a případných otlaků.
Bezpečnost při práci: používání správného nože může zvýšit vaše vlastní bezpečí během krájení. Při pevném úchopu drobné rukojeti je méně pravděpodobné, že by vám nůž vyklouzl z ruky, čímž se předchází náhodným poraněním.
Estetická funkce: nože jsou nenahraditelné při přípravě jídel, která vyžadují esteticky poutavější prezentaci. Vytváří jemnější řezy, čímž podtrhují celkový vizuál vašich kulinářských výtvorů.
Jednoduchá údržba: nože na ovoce a zeleninu jsou poměrně jednoduché na údržbu a některé modely dokonce lze mýt v myčce nádobí. Na zachování nejlepších řezných vlastností nezapomínejte na pravidelné vyhlazování ostří ocílkou a občasné broušení.
Efektivita: vaření si umíte se správně navrženými noži značně urychlit, což značně zefektivní vaši každodenní přípravu jídel.
