Nože na zeleninu a ovoce

Malé kuchyňské nože, určené pro práci se zeleninou a ovocem. Konstrukčně jde o menší kuchyňské nože s krátkou čepelí, které si dokážou velmi obratně poradit s loupáním a krájením všech druhů ovoce a zeleniny. Nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Délka čepelí těchto nožů se zvykne pohybovat kolem 60 mm – 120 mm. Ve většině případů je čepel rovná s mírně zahnutou špičkou, což napomáhá snazší práci s většími kusy zeleniny.

Řazení produktů

14 položek celkem

Výpis produktů

27553 dellinger longevity damascus edition paring xz b27rw3 fs 1
Novinka
1 110 Kč

Kuchyňský nůž na ovoce a zeleninu typu Paring z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 7,5 cm, celková délka 18 cm. Rukojeť ze dřeva platanu.

XZ-B27RW3-FS
Kuchyňský nůž Böker Damascus Black nůž na zeleninu 10 cm
2 990 Kč

Kuchyňský nůž Böker Damascus Black na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí ze dřeva pakka. Délka čepele je 10 cm.

130410DAM
Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus nůž na zeleninu 9 cm
2 130 Kč

Kuchyňský nůž na zeleninu Böker Meisterklinge Damascus z damaškové oceli s rukojetí z dubového dřeva. Délka čepele je 9 cm.

130950DAM
26794 dellinger xz x01 sg rw rosewood paring damascus na zeleninu 10 cm 1
Novinka
1 710 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Paring Damascus s odolnou krátkou čepelí bude v kuchyni skvělým společníkem pro čištění a krájení ovoce či zeleniny. Rozhodně jej využijete...

XZ-X01-SG-RW
18038 dellinger samurai k hp35 1
1 110 Kč

Extrémně ostrý nůž z damaškové oceli Dellinger Samurai s kratší čepelí bude v kuchyni skvělým pomocníkem při každém čištění nebo krájení zeleniny i ovoce. Odolná čepel je...

K-HP35
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic loupací 6,5 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic loupací z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 6,5 cm.

DM-0715
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic nůž na zeleninu 8,5 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 8,5 cm.

DM-0714
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare nůž na zeleninu 9 cm
6 950 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

NDC-0700
Kuchyňský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo nůž na zeleninu 9 cm
4 960 Kč

Japonský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

TMM-0700
Kuchyňský nůž KAI Shun White nůž na zeleninu 9 cm
3 110 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun White na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z bílého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

DM-0700W
Kuchyňský nůž Samura Damascus 67 na zeleninu
1 450 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 9,8 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž využijete...

SD67-0010M
Kuchyňský nůž Böker Damascus Black nůž na zeleninu 8,5 cm
2 990 Kč

Kuchyňský nůž Böker Damascus Black na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí ze dřeva pakka. Délka čepele je 8,5 cm.

130408DAM
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic nůž na zeleninu 9 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

DM-0700
Kuchyňský nůž Samura Damascus na zeleninu
1 330 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 8,7 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0010

Ovládací prvky výpisu

14 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na zeleninu a ovoce?

Přesnost řezů: pro nože je velmi důležitá dostatečně ostrá a přesná čepel, díky čemuž si zajistíte čisté řezy i při krájení menších kousků ovoce a zeleniny. Taková přesnost je důležitá zejména při práci s jemnějšími surovinami jako jsou rajčata nebo bobule.

Všestrannost: nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Nože s hladkou čepelí jsou vynikající pro loupání a ořezávání, zatímco zoubkované nože můžete použít ke krájení pečiva nebo citrusových plodů.

Ergonomické tvarování: nože mají často ergonomické rukojeti, které poskytují lepší kontrolu a stabilitu při krájení, čímž se snižuje riziko přetížení rukou a případných otlaků.

Bezpečnost při práci: používání správného nože může zvýšit vaše vlastní bezpečí během krájení. Při pevném úchopu drobné rukojeti je méně pravděpodobné, že by vám nůž vyklouzl z ruky, čímž se předchází náhodným poraněním.

Estetická funkce: nože jsou nenahraditelné při přípravě jídel, která vyžadují esteticky poutavější prezentaci. Vytváří jemnější řezy, čímž podtrhují celkový vizuál vašich kulinářských výtvorů.

Jednoduchá údržba: nože na ovoce a zeleninu jsou poměrně jednoduché na údržbu a některé modely dokonce lze mýt v myčce nádobí. Na zachování nejlepších řezných vlastností nezapomínejte na pravidelné vyhlazování ostří ocílkou a občasné broušení.

Efektivita: vaření si umíte se správně navrženými noži značně urychlit, což značně zefektivní vaši každodenní přípravu jídel.