Nože na zeleninu a ovoce

Malé kuchyňské nože, určené pro práci se zeleninou a ovocem. Konstrukčně jde o menší kuchyňské nože s krátkou čepelí, které si dokážou velmi obratně poradit s loupáním a krájením všech druhů ovoce a zeleniny. Nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Délka čepelí těchto nožů se zvykne pohybovat kolem 60 mm – 120 mm. Ve většině případů je čepel rovná s mírně zahnutou špičkou, což napomáhá snazší práci s většími kusy zeleniny.

Řazení produktů

4 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Dick ProDynamic Tourne na ovoce 5 cm 8260505
140 Kč

Kuchyňský nůž F.Dick ProDynamic typu Tourne je menší nůž se zakřivenou čepelí o délce 5 cm, vhodný k očištění ovoce, zeleniny a činnosti vyžadující precizní práci s nožem. Čepel...

8260505
Kuchyňský nůž Victorinox 6.7503 Swiss Classic Loupací 6 cm
110 Kč

Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z plastu a čepelí dlouhou 6 cm z kvalitní nerezové oceli. Nůž využijete především při práci se zeleninou nebo ovocem.

VX6.7503
Kuchyňský nůž Dick Superior Tourne na ovoce
410 Kč

Kuchyňský nůž F.Dick Superior typu Tourne je menší nůž se zakřivenou čepelí o délce 6 cm, vhodný k očištění ovoce, zeleniny a činnosti vyžadující precizní práci s nožem. Čepel...

8402006
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic loupací 6,5 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic loupací z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 6,5 cm.

DM-0715

Ovládací prvky výpisu

4 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na zeleninu a ovoce?

Přesnost řezů: pro nože je velmi důležitá dostatečně ostrá a přesná čepel, díky čemuž si zajistíte čisté řezy i při krájení menších kousků ovoce a zeleniny. Taková přesnost je důležitá zejména při práci s jemnějšími surovinami jako jsou rajčata nebo bobule.

Všestrannost: nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Nože s hladkou čepelí jsou vynikající pro loupání a ořezávání, zatímco zoubkované nože můžete použít ke krájení pečiva nebo citrusových plodů.

Ergonomické tvarování: nože mají často ergonomické rukojeti, které poskytují lepší kontrolu a stabilitu při krájení, čímž se snižuje riziko přetížení rukou a případných otlaků.

Bezpečnost při práci: používání správného nože může zvýšit vaše vlastní bezpečí během krájení. Při pevném úchopu drobné rukojeti je méně pravděpodobné, že by vám nůž vyklouzl z ruky, čímž se předchází náhodným poraněním.

Estetická funkce: nože jsou nenahraditelné při přípravě jídel, která vyžadují esteticky poutavější prezentaci. Vytváří jemnější řezy, čímž podtrhují celkový vizuál vašich kulinářských výtvorů.

Jednoduchá údržba: nože na ovoce a zeleninu jsou poměrně jednoduché na údržbu a některé modely dokonce lze mýt v myčce nádobí. Na zachování nejlepších řezných vlastností nezapomínejte na pravidelné vyhlazování ostří ocílkou a občasné broušení.

Efektivita: vaření si umíte se správně navrženými noži značně urychlit, což značně zefektivní vaši každodenní přípravu jídel.