Nože na zeleninu a ovoce

Malé kuchyňské nože, určené pro práci se zeleninou a ovocem. Konstrukčně jde o menší kuchyňské nože s krátkou čepelí, které si dokážou velmi obratně poradit s loupáním a krájením všech druhů ovoce a zeleniny. Nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Délka čepelí těchto nožů se zvykne pohybovat kolem 60 mm – 120 mm. Ve většině případů je čepel rovná s mírně zahnutou špičkou, což napomáhá snazší práci s většími kusy zeleniny.

Řazení produktů

8 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood nůž na zeleninu 10 cm
1 570 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na zeleninu z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 10 cm.

MGR-0100P
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic loupací 6,5 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic loupací z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 6,5 cm.

DM-0715
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic nůž na zeleninu 8,5 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 8,5 cm.

DM-0714
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare nůž na zeleninu 9 cm
6 950 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

NDC-0700
Kuchyňský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo nůž na zeleninu 9 cm
4 960 Kč

Japonský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

TMM-0700
Kuchyňský nůž KAI Shun White nůž na zeleninu 9 cm
3 110 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun White na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z bílého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

DM-0700W
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite nůž na zeleninu 9 cm
4 710 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite na zeleninu z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

MGC-0400
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic nůž na zeleninu 9 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

DM-0700

Ovládací prvky výpisu

8 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na zeleninu a ovoce?

Přesnost řezů: pro nože je velmi důležitá dostatečně ostrá a přesná čepel, díky čemuž si zajistíte čisté řezy i při krájení menších kousků ovoce a zeleniny. Taková přesnost je důležitá zejména při práci s jemnějšími surovinami jako jsou rajčata nebo bobule.

Všestrannost: nože na zeleninu a ovoce mohou mít hladké nebo zoubkované ostří. Nože s hladkou čepelí jsou vynikající pro loupání a ořezávání, zatímco zoubkované nože můžete použít ke krájení pečiva nebo citrusových plodů.

Ergonomické tvarování: nože mají často ergonomické rukojeti, které poskytují lepší kontrolu a stabilitu při krájení, čímž se snižuje riziko přetížení rukou a případných otlaků.

Bezpečnost při práci: používání správného nože může zvýšit vaše vlastní bezpečí během krájení. Při pevném úchopu drobné rukojeti je méně pravděpodobné, že by vám nůž vyklouzl z ruky, čímž se předchází náhodným poraněním.

Estetická funkce: nože jsou nenahraditelné při přípravě jídel, která vyžadují esteticky poutavější prezentaci. Vytváří jemnější řezy, čímž podtrhují celkový vizuál vašich kulinářských výtvorů.

Jednoduchá údržba: nože na ovoce a zeleninu jsou poměrně jednoduché na údržbu a některé modely dokonce lze mýt v myčce nádobí. Na zachování nejlepších řezných vlastností nezapomínejte na pravidelné vyhlazování ostří ocílkou a občasné broušení.

Efektivita: vaření si umíte se správně navrženými noži značně urychlit, což značně zefektivní vaši každodenní přípravu jídel.