Nože na chléb

Nože na chléb disponují delší zoubkovanou čepelí, která zvládne nakrájet chléb s tvrdší kůrkou, bagety, ale také buchty a různé koláče. Zoubkovaná čepel vám navíc nedeformuje tvar pečiva, což zlepšuje výsledný dojem na talíři. Nůž na chléb si většinou poradí i s tvrdší zeleninou a ovocem jako jsou melouny, dýně nebo celer. Většina nožů na chléb má čepel dlouhou přibližně kolem 200 – 300 mm. Čím je čepel delší, tím méně jí musíte při řezání pohybovat. Delší čepele jsou také vhodné ke krájení větších chlebů a baget.

Řazení produktů

11 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na chléb 22,5 cm
2 490 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na chléb z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 22,5 cm.

MGR-0225B
Kuchyňský nůž Opinel Les Forgés na chléb 21 cm
3 230 Kč

Kuchyňský nůž na chléb Opinel Les Forgés z nerezavějící oceli X50CrMoV15 s rukojetí z bukového dřeva. Délka čepele je 21 cm.

002284
Kuchyňský nůž Böker Core Wood na chléb 20,7 cm
3 280 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Wood na chléb z oceli X50CrMoV15 a rukojetí z ořechového dřeva. Délka čepele je 20,7 cm.

130750
Kuchyňský nůž Böker Forge Wood na chléb
2 100 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge Wood. Nůž je určen pro krájení chleba a pečiva. Má integrální konstrukci, vyrobený z chrom-molybden-vanadové oceli X50CrMoV15,...

03BO513
Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus na chléb 20,5 cm
4 230 Kč

Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus na chléb z damaškové oceli a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 20,5 cm.

130953DAM
Kuchyňský nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon na chléb 21,5 cm
2 340 Kč

Kuchyňský nůž na chléb a pečivo z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 37 cm. Rukojeť z olivového dřeva.

XZ-PM80-MB
26803 dellinger xz x01 mb rw rosewood bread damascus na chlieb 21 cm 1
Novinka
2 710 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chléb a pečivo o délce čepele 21 cm a s nejkvalitnější damaškovou ocelí. Nadprůměrně dlouhá a silná čepel je ideální pro...

XZ-X01-MB-RW
Kuchyňský nůž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chléb 21 cm
1 680 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chléb a pečivo s délkou čepele 21 cm a nejkvalitnější damaškovou ocelí. Nadprůměrně dlouhá a silná čepel je ideální pro...

XZ-B27RW8B
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare na chléb 23 cm
9 840 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare na chléb z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

NDC-0705
Kuchyňský nůž KAI Shun White na chléb 23 cm
5 950 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun White na chléb z damaškové oceli s rukojetí z bílého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

DM-0705NW
kuchynsky noz opinel na chlieb n 116 1
800 Kč

Nůž na chléb francouzské značky Opinel. Čepel z nerezové oceli X50CrMoV15, má délku 21 cm a ostré zuby, které výrazně usnadňují krájení chleba a pečiva. Rukojeť z lakovaného...

001816

Ovládací prvky výpisu

11 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na chléb?

Čisté řezy: nože na chléb jsou vybaveny dlouhými zoubkovanými čepelemi, které dokáží snadno překrojit i křupavý chléb bez zdeformování měkkého vnitřku. Výsledkem jsou čisté a rovnoměrné plátky pečiva. S pořádným zoubkovaným nožem minimalizujete počet zdeformovaných nebo roztrhaných kousků a vytěžíte z každého bochníku chleba maximum.

Všestrannost: už dávno neplatí, že nože na chléb umíte využít pouze ke krájení chleba. Zoubkované ostří je dostatečně univerzální na to, aby zvládlo i krájení koláčů, různých pekárenských výrobků a objemnějšího ovoce.

Redukce drobků: úkolem zoubkovaného ostří je minimalizovat tvrdé dopady na kůrku pečiva, což napomáhá redukci drobků během krájení a čistšímu prostoru kolem vás.

Přesnost: délka čepele umožňuje přesnou kontrolu nad krájením, díky čemuž víte velmi snadno dosáhnout požadované tloušťky plátků bez větší námahy.

Estetická funkce: plátky chleba nebo pečiva nakrájené zoubkovaným nožem vypadají na talíři mnohem vábivější než při krájení klasickými noži s hladkým ostřím.

Jednoduchá údržba: tyto nože se relativně obtížněji otupí, díky čemuž nevyžadují příliš časté broušení. Pro udržení ostrosti zvažte používání diamantové ocílky a občasné broušení.

Efektivita: ve srovnání s klasickými noži si značně urychlíte krájení všech druhů pečiva. Zoubkované nože jsou cenným nástrojem každé kuchyně a určitě by neměly chybět ani v té vaší.