Nože na chléb

Nože na chléb disponují delší zoubkovanou čepelí, která zvládne nakrájet chléb s tvrdší kůrkou, bagety, ale také buchty a různé koláče. Zoubkovaná čepel vám navíc nedeformuje tvar pečiva, což zlepšuje výsledný dojem na talíři. Nůž na chléb si většinou poradí i s tvrdší zeleninou a ovocem jako jsou melouny, dýně nebo celer. Většina nožů na chléb má čepel dlouhou přibližně kolem 200 – 300 mm. Čím je čepel delší, tím méně jí musíte při řezání pohybovat. Delší čepele jsou také vhodné ke krájení větších chlebů a baget.

Řazení produktů

11 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Opinel Les Forgés na chléb 21 cm
3 230 Kč

Kuchyňský nůž na chléb Opinel Les Forgés z nerezavějící oceli X50CrMoV15 s rukojetí z bukového dřeva. Délka čepele je 21 cm.

002284
Kuchyňský nůž Böker Core Wood na chléb 20,7 cm
3 280 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Wood na chléb z oceli X50CrMoV15 a rukojetí z ořechového dřeva. Délka čepele je 20,7 cm.

130750
Kuchyňský nůž Böker Forge Wood na chléb
2 100 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge Wood. Nůž je určen pro krájení chleba a pečiva. Má integrální konstrukci, vyrobený z chrom-molybden-vanadové oceli X50CrMoV15,...

03BO513
Kuchyňský nůž Dick 1905 na chléb 21 cm
2 470 Kč

Kuchyňský nůž na pečivo je velký nůž s čepelí o délce 21 cm, vhodný ke zpracování pečiva. Je to základní typ nože který by neměl chybět ve výbavě žádného kuchaře. Čepel nože je...

8193921
kuchynsky noz opinel na chlieb n 116 1
800 Kč

Nůž na chléb francouzské značky Opinel. Čepel z nerezové oceli X50CrMoV15, má délku 21 cm a ostré zuby, které výrazně usnadňují krájení chleba a pečiva. Rukojeť z lakovaného...

001816
Kuchyňský nůž Wüsthof Classic nůž na chléb 20 cm
2 600 Kč

Kuchyňský nůž na chléb Wüsthof Classic z nerezavějící oceli s rukojetí ze syntetického odolného materiálu. Délka čepele je 23 cm.

1040101020
Kuchyňský nůž Wüsthof Classic nůž na chléb s dvojitým zoubkovaným ostřím 23 cm
2 860 Kč

Kuchyňský nůž na chléb s dvojitým zoubkováním Wüsthof Classic z nerezavějící oceli s rukojetí ze syntetického odolného materiálu. Délka čepele je 23 cm.

1040101123
Kuchyňský nůž Böker Core Professional nůž na chléb 22 cm
Akce
2 130 Kč –15 %
1 810 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Professional na chléb z oceli X50CrMoV15 a plastovou rukojetí. Délka čepele je 22 cm.

130850
Kuchyňský nůž Böker Forge na chléb
2 050 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge. Nůž je určen pro krájení chleba a pečiva. KMá integrální konstrukci, vyrobený z chrom-molybden-vanadové oceli X50CrMoV15,...

03BO503
Kuchyňský nůž Dick 1905 na chléb 32 cm
3 810 Kč

Kuchyňský nůž na pečivo je velký nůž s čepelí o délce 32 cm, vhodný ke zpracování pečiva. Je to základní typ nože který by neměl chybět ve výbavě žádného kuchaře. Čepel nože je...

8193932
Kuchyňský nůž Wüsthof Classic Ikon nůž na chléb 23 cm
3 650 Kč

Kuchyňský nůž na chléb Wüsthof Classic Ikon z nerezavějící oceli s rukojetí ze syntetického odolného materiálu. Délka čepele je 23 cm.

1040331023

Ovládací prvky výpisu

11 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na chléb?

Čisté řezy: nože na chléb jsou vybaveny dlouhými zoubkovanými čepelemi, které dokáží snadno překrojit i křupavý chléb bez zdeformování měkkého vnitřku. Výsledkem jsou čisté a rovnoměrné plátky pečiva. S pořádným zoubkovaným nožem minimalizujete počet zdeformovaných nebo roztrhaných kousků a vytěžíte z každého bochníku chleba maximum.

Všestrannost: už dávno neplatí, že nože na chléb umíte využít pouze ke krájení chleba. Zoubkované ostří je dostatečně univerzální na to, aby zvládlo i krájení koláčů, různých pekárenských výrobků a objemnějšího ovoce.

Redukce drobků: úkolem zoubkovaného ostří je minimalizovat tvrdé dopady na kůrku pečiva, což napomáhá redukci drobků během krájení a čistšímu prostoru kolem vás.

Přesnost: délka čepele umožňuje přesnou kontrolu nad krájením, díky čemuž víte velmi snadno dosáhnout požadované tloušťky plátků bez větší námahy.

Estetická funkce: plátky chleba nebo pečiva nakrájené zoubkovaným nožem vypadají na talíři mnohem vábivější než při krájení klasickými noži s hladkým ostřím.

Jednoduchá údržba: tyto nože se relativně obtížněji otupí, díky čemuž nevyžadují příliš časté broušení. Pro udržení ostrosti zvažte používání diamantové ocílky a občasné broušení.

Efektivita: ve srovnání s klasickými noži si značně urychlíte krájení všech druhů pečiva. Zoubkované nože jsou cenným nástrojem každé kuchyně a určitě by neměly chybět ani v té vaší.