Nože na chléb
Nože na chléb disponují delší zoubkovanou čepelí, která zvládne nakrájet chléb s tvrdší kůrkou, bagety, ale také buchty a různé koláče. Zoubkovaná čepel vám navíc nedeformuje tvar pečiva, což zlepšuje výsledný dojem na talíři. Nůž na chléb si většinou poradí i s tvrdší zeleninou a ovocem jako jsou melouny, dýně nebo celer. Většina nožů na chléb má čepel dlouhou přibližně kolem 200 – 300 mm. Čím je čepel delší, tím méně jí musíte při řezání pohybovat. Delší čepele jsou také vhodné ke krájení větších chlebů a baget.
Řazení produktů
Výpis produktů
Kuchyňský nůž na chléb a pečivo z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 37 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.
Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chléb a pečivo o délce čepele 21 cm a s nejkvalitnější damaškovou ocelí. Nadprůměrně dlouhá a silná čepel je ideální pro...
Ovládací prvky výpisu
Proč si vybrat právě nůž na chléb?
Čisté řezy: nože na chléb jsou vybaveny dlouhými zoubkovanými čepelemi, které dokáží snadno překrojit i křupavý chléb bez zdeformování měkkého vnitřku. Výsledkem jsou čisté a rovnoměrné plátky pečiva. S pořádným zoubkovaným nožem minimalizujete počet zdeformovaných nebo roztrhaných kousků a vytěžíte z každého bochníku chleba maximum.
Všestrannost: už dávno neplatí, že nože na chléb umíte využít pouze ke krájení chleba. Zoubkované ostří je dostatečně univerzální na to, aby zvládlo i krájení koláčů, různých pekárenských výrobků a objemnějšího ovoce.
Redukce drobků: úkolem zoubkovaného ostří je minimalizovat tvrdé dopady na kůrku pečiva, což napomáhá redukci drobků během krájení a čistšímu prostoru kolem vás.
Přesnost: délka čepele umožňuje přesnou kontrolu nad krájením, díky čemuž víte velmi snadno dosáhnout požadované tloušťky plátků bez větší námahy.
Estetická funkce: plátky chleba nebo pečiva nakrájené zoubkovaným nožem vypadají na talíři mnohem vábivější než při krájení klasickými noži s hladkým ostřím.
Jednoduchá údržba: tyto nože se relativně obtížněji otupí, díky čemuž nevyžadují příliš časté broušení. Pro udržení ostrosti zvažte používání diamantové ocílky a občasné broušení.
Efektivita: ve srovnání s klasickými noži si značně urychlíte krájení všech druhů pečiva. Zoubkované nože jsou cenným nástrojem každé kuchyně a určitě by neměly chybět ani v té vaší.
