Nože na chléb

Nože na chléb disponují delší zoubkovanou čepelí, která zvládne nakrájet chléb s tvrdší kůrkou, bagety, ale také buchty a různé koláče. Zoubkovaná čepel vám navíc nedeformuje tvar pečiva, což zlepšuje výsledný dojem na talíři. Nůž na chléb si většinou poradí i s tvrdší zeleninou a ovocem jako jsou melouny, dýně nebo celer. Většina nožů na chléb má čepel dlouhou přibližně kolem 200 – 300 mm. Čím je čepel delší, tím méně jí musíte při řezání pohybovat. Delší čepele jsou také vhodné ke krájení větších chlebů a baget.

Řazení produktů

9 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus na chléb 20,5 cm
4 230 Kč

Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus na chléb z damaškové oceli a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 20,5 cm.

130953DAM
Kuchyňský nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon na chléb 21,5 cm
2 340 Kč

Kuchyňský nůž na chléb a pečivo z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 37 cm. Rukojeť z olivového dřeva.

XZ-PM80-MB
27358 1 dellinger carbon fiber octagon na chlieb xz pm80 mb cf 01
Novinka
2 810 Kč

Kuchyňský nůž na chléb a pečivo z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 37 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-MB-CF
26803 dellinger xz x01 mb rw rosewood bread damascus na chlieb 21 cm 1
Novinka
2 710 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chléb a pečivo o délce čepele 21 cm a s nejkvalitnější damaškovou ocelí. Nadprůměrně dlouhá a silná čepel je ideální pro...

XZ-X01-MB-RW
Kuchyňský nůž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chléb 21 cm
1 680 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chléb a pečivo s délkou čepele 21 cm a nejkvalitnější damaškovou ocelí. Nadprůměrně dlouhá a silná čepel je ideální pro...

XZ-B27RW8B
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano na chléb 21 cm
3 180 Kč

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano na chléb z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 21 cm.

XZ-B38-MB
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare na chléb 23 cm
9 840 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare na chléb z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

NDC-0705
Kuchyňský nůž KAI Shun White na chléb 23 cm
5 950 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun White na chléb z damaškové oceli s rukojetí z bílého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

DM-0705NW
Kuchyňský nůž Samura Damascus na chléb
3 390 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 23 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž je...

SD-0055

Ovládací prvky výpisu

9 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na chléb?

Čisté řezy: nože na chléb jsou vybaveny dlouhými zoubkovanými čepelemi, které dokáží snadno překrojit i křupavý chléb bez zdeformování měkkého vnitřku. Výsledkem jsou čisté a rovnoměrné plátky pečiva. S pořádným zoubkovaným nožem minimalizujete počet zdeformovaných nebo roztrhaných kousků a vytěžíte z každého bochníku chleba maximum.

Všestrannost: už dávno neplatí, že nože na chléb umíte využít pouze ke krájení chleba. Zoubkované ostří je dostatečně univerzální na to, aby zvládlo i krájení koláčů, různých pekárenských výrobků a objemnějšího ovoce.

Redukce drobků: úkolem zoubkovaného ostří je minimalizovat tvrdé dopady na kůrku pečiva, což napomáhá redukci drobků během krájení a čistšímu prostoru kolem vás.

Přesnost: délka čepele umožňuje přesnou kontrolu nad krájením, díky čemuž víte velmi snadno dosáhnout požadované tloušťky plátků bez větší námahy.

Estetická funkce: plátky chleba nebo pečiva nakrájené zoubkovaným nožem vypadají na talíři mnohem vábivější než při krájení klasickými noži s hladkým ostřím.

Jednoduchá údržba: tyto nože se relativně obtížněji otupí, díky čemuž nevyžadují příliš časté broušení. Pro udržení ostrosti zvažte používání diamantové ocílky a občasné broušení.

Efektivita: ve srovnání s klasickými noži si značně urychlíte krájení všech druhů pečiva. Zoubkované nože jsou cenným nástrojem každé kuchyně a určitě by neměly chybět ani v té vaší.