Nože na chléb

Nože na chléb disponují delší zoubkovanou čepelí, která zvládne nakrájet chléb s tvrdší kůrkou, bagety, ale také buchty a různé koláče. Zoubkovaná čepel vám navíc nedeformuje tvar pečiva, což zlepšuje výsledný dojem na talíři. Nůž na chléb si většinou poradí i s tvrdší zeleninou a ovocem jako jsou melouny, dýně nebo celer. Většina nožů na chléb má čepel dlouhou přibližně kolem 200 – 300 mm. Čím je čepel delší, tím méně jí musíte při řezání pohybovat. Delší čepele jsou také vhodné ke krájení větších chlebů a baget.

Řazení produktů

3 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Dick ProDynamic na chléb 18 cm 8261918
460 Kč

Kuchyňský nůž F.Dick ProDynamic na chléb s čepelí o délce 18 cm, vhodný ke krájení chleba a pečiva. Čepel nože je vyrobena z X55CrMo14 vysoce legované, nerezové německé oceli,...

8261918
Kuchyňský nůž Samura MO-V na chléb
1 210 Kč

Kuchyňský nůž s rukojetí z G10 a čepelí dlouhou 18,5 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Nůž je určen pro krájení chleba a pečiva. 

SM-0055
Kuchyňský nůž Samura Harakiri na chléb a mražené jídlo
550 Kč

Speciální oboustranný kuchyňský nůž s rukojetí z ABS plastu a čepelí dlouhou 18 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Jedna strana čepele je určen pro krájení chleba a...

SHR-0057B

Ovládací prvky výpisu

3 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na chléb?

Čisté řezy: nože na chléb jsou vybaveny dlouhými zoubkovanými čepelemi, které dokáží snadno překrojit i křupavý chléb bez zdeformování měkkého vnitřku. Výsledkem jsou čisté a rovnoměrné plátky pečiva. S pořádným zoubkovaným nožem minimalizujete počet zdeformovaných nebo roztrhaných kousků a vytěžíte z každého bochníku chleba maximum.

Všestrannost: už dávno neplatí, že nože na chléb umíte využít pouze ke krájení chleba. Zoubkované ostří je dostatečně univerzální na to, aby zvládlo i krájení koláčů, různých pekárenských výrobků a objemnějšího ovoce.

Redukce drobků: úkolem zoubkovaného ostří je minimalizovat tvrdé dopady na kůrku pečiva, což napomáhá redukci drobků během krájení a čistšímu prostoru kolem vás.

Přesnost: délka čepele umožňuje přesnou kontrolu nad krájením, díky čemuž víte velmi snadno dosáhnout požadované tloušťky plátků bez větší námahy.

Estetická funkce: plátky chleba nebo pečiva nakrájené zoubkovaným nožem vypadají na talíři mnohem vábivější než při krájení klasickými noži s hladkým ostřím.

Jednoduchá údržba: tyto nože se relativně obtížněji otupí, díky čemuž nevyžadují příliš časté broušení. Pro udržení ostrosti zvažte používání diamantové ocílky a občasné broušení.

Efektivita: ve srovnání s klasickými noži si značně urychlíte krájení všech druhů pečiva. Zoubkované nože jsou cenným nástrojem každé kuchyně a určitě by neměly chybět ani v té vaší.