Nože na chléb

Nože na chléb disponují delší zoubkovanou čepelí, která zvládne nakrájet chléb s tvrdší kůrkou, bagety, ale také buchty a různé koláče. Zoubkovaná čepel vám navíc nedeformuje tvar pečiva, což zlepšuje výsledný dojem na talíři. Nůž na chléb si většinou poradí i s tvrdší zeleninou a ovocem jako jsou melouny, dýně nebo celer. Většina nožů na chléb má čepel dlouhou přibližně kolem 200 – 300 mm. Čím je čepel delší, tím méně jí musíte při řezání pohybovat. Delší čepele jsou také vhodné ke krájení větších chlebů a baget.

Řazení produktů

2 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Dick 1905 na chléb 21 cm
2 470 Kč

Kuchyňský nůž na pečivo je velký nůž s čepelí o délce 21 cm, vhodný ke zpracování pečiva. Je to základní typ nože který by neměl chybět ve výbavě žádného kuchaře. Čepel nože je...

8193921
Kuchyňský nůž Dick 1905 na chléb 32 cm
3 810 Kč

Kuchyňský nůž na pečivo je velký nůž s čepelí o délce 32 cm, vhodný ke zpracování pečiva. Je to základní typ nože který by neměl chybět ve výbavě žádného kuchaře. Čepel nože je...

8193932

Ovládací prvky výpisu

2 položek celkem

Proč si vybrat právě nůž na chléb?

Čisté řezy: nože na chléb jsou vybaveny dlouhými zoubkovanými čepelemi, které dokáží snadno překrojit i křupavý chléb bez zdeformování měkkého vnitřku. Výsledkem jsou čisté a rovnoměrné plátky pečiva. S pořádným zoubkovaným nožem minimalizujete počet zdeformovaných nebo roztrhaných kousků a vytěžíte z každého bochníku chleba maximum.

Všestrannost: už dávno neplatí, že nože na chléb umíte využít pouze ke krájení chleba. Zoubkované ostří je dostatečně univerzální na to, aby zvládlo i krájení koláčů, různých pekárenských výrobků a objemnějšího ovoce.

Redukce drobků: úkolem zoubkovaného ostří je minimalizovat tvrdé dopady na kůrku pečiva, což napomáhá redukci drobků během krájení a čistšímu prostoru kolem vás.

Přesnost: délka čepele umožňuje přesnou kontrolu nad krájením, díky čemuž víte velmi snadno dosáhnout požadované tloušťky plátků bez větší námahy.

Estetická funkce: plátky chleba nebo pečiva nakrájené zoubkovaným nožem vypadají na talíři mnohem vábivější než při krájení klasickými noži s hladkým ostřím.

Jednoduchá údržba: tyto nože se relativně obtížněji otupí, díky čemuž nevyžadují příliš časté broušení. Pro udržení ostrosti zvažte používání diamantové ocílky a občasné broušení.

Efektivita: ve srovnání s klasickými noži si značně urychlíte krájení všech druhů pečiva. Zoubkované nože jsou cenným nástrojem každé kuchyně a určitě by neměly chybět ani v té vaší.