Kuchařské nože
Kuchařský nůž je nejdůležitějším nástrojem v každé kuchyni. Kuchařské nože jsou někdy označovány jako nůž šéfkuchaře (chef) a vyznačují se dlouhým a zejména širokým zahnutým ostřím. Díky tomu je práce s tímto typem nože opravdu jednoduchá, je však důležité, aby nůž byl kvalitní a dobře vyvážený. Kuchařské nože jsou určeny především pro rychlé a efektivní krájení a sekání zeleniny, bylinek nebo i masa. Tento typ nože by neměl chybět v žádné kuchyni. Každá kvalitní sada kuchyňských nožů by měla obsahovat alespoň jeden kuchařský nůž.
V Knilandu najdete kvalitní kuchařské nože z celého světa - profi kuchařské nože Böker z německého Solingenu, francouzské kuchařské nože Opinel, jednoduché a vysoce kvalitní švédské kuchařské nože Frosts (Mora), moderní japonské kuchařské nože Samura nebo kuchařské nože Victorinox.
Řazení produktů
Výpis produktů
Kuchyňský nůž s 21 cm dlouhou čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť ze dřeva pakawood je pevná a odolná vůči vlhkosti. Kuchařský nůž s širokou a zakřivenou...
Ovládací prvky výpisu
Který kuchařský nůž je pro vás ten pravý?
Zřejmě každý zkušený kuchař vám doporučí kuchařský nůž. Vybrat si však z takového kvanta nožů může představovat poměrně bojovou roli. Délka čepele těchto nožů se obvykle pohybuje od 15 cm do 30 cm. Chcete-li se vydat zlatou střední cestou a pořizujete si první kuchařský nůž, určitě si vyberte čepel o délce kolem 20 cm.
Proč si vybrat právě kuchařský nůž?
Kuchařský nůž nabízí širokou škálu benefitů, které využijete při každodenním vaření.
Všestrannost: kuchařské nože zvládnou širokou škálu úkolů od sekání, krájení na kostičky až po sekání a drcení různých ingrediencí, díky čemuž jsou ideálním nástrojem do každé kuchyně.
Zakřivení čepele: se širokou čepelí se speciálním zakřivením si zefektivníte pohyby při krájení, což vám umožní ingredience hladce sekat, čímž se značně sníží čas přípravy jídel.
Ergonomie: vysoce kvalitní kuchařské nože jsou navrženy s ergonomickými rukojeťmi, které poskytují pohodlné uchopení a snižují námahu a únavu při delším používání.
Kvalita řezů: dobře nabroušený kuchařský nůž vám zaručí čisté a rovnoměrné řezy, které zlepší váš celkový dojem z vaření.
Síla: robustní konstrukce kuchařských nožů zdolá i tvrdší suroviny jako jsou malé kosti v drůbeži nebo rybách.
Délka čepele: délka čepele kuchařského nože se skvěle hodí pro práci s malými i velkými ingrediencemi.
Dlouhá životnost: pokud o nože správně pečujete, mohou vám vydržet mnoho let a poskytovat vám stejně spolehlivý výkon.
Zážitek z vaření: použití dobře vyrobeného kuchařského nože může výrazně zlepšit váš celkový zážitek z vaření. Nejenže vám zpříjemní práci, ale stanou se také ozdobou vaší kuchyně.
Dlouhodobá investice: kvalitní kuchařské nože mohou zpočátku představovat jistou investici, avšak z dlouhodobého hlediska se jejich koupě určitě vyplatí. V konečném důsledku vám umí ušetřit peníze, protože tento nůž vám bude spolehlivě sloužit celý život a nebudete muset kupovat více méně kvalitních nožů.
