Japonské nože Satake Cutlery

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

11 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Satake Nakiri 17,5 cm
640 Kč

Japonský nůž Satake Nakiri z nerezavějící oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 17,5 cm.

801-621
Sada japonských nožů Satake Yoshimitsu HG8404W 6 nožů
6 040 Kč

Sada japonských nožů z uhlíkové oceli SK5 tvrdosti až 62 HRC. Obsahuje 6 nožů ze série Satake Yoshimitsu. Rukojeti ze dřeva magnólie.

HG8404W
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Deba 15,5 cm
1 240 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 15,5 cm.

804-028
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm
1 130 Kč

Japonský nůž Usuba. Čepel z uhlíkové oceli SK5 s jednostranným výbrusem. Délka čepele je 16 cm. Rukojeť ze dřeva magnólie.

804-035
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi 21 cm
1 250 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 21 cm.

804-011
Kuchyňský nůž Gyuto Satake Misaki 21 cm
1 000 Kč

Japonský kuchařský nůž Gyuto Satake Misaki z nerezavějící oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 21 cm.

807-760
Kuchyňský nůž Satake Magoroku Saku Deba 15,5 cm
830 Kč

Japonský nůž Satake Magoroku Saku Deba z nerezavějící oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 15,5 cm.

806-138
Kuchyňský nůž Satake Tomoko sekáč 18 cm
1 450 Kč

Japonský sekáč Satake Tomoko z nerezavějící oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 18 cm.

803-809
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Deba 12 cm
1 010 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 12 cm.

804-066
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Santoku 17 cm
1 120 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Santoku z uhlíkové oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 17 cm.

804-042
Sada japonských nožů Satake Yoshimitsu HG8403W 2 nože
2 260 Kč

Sada japonských nožů z uhlíkové oceli SK5 tvrdosti až 62 HRC. Obsahuje 2 nože ze série Satake Yoshimitsu. Rukojeti ze dřeva magnólie.

HG8403W

Ovládací prvky výpisu

11 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.