Japonské nože Böker

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

8 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Böker Forge Wood Santoku
1 950 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge. Čepel tvaru santoku dlouhá 16 cm se ideálně hodí pro sekání a krájení. Má integrální konstrukci, vyrobený z...

03BO512
Kuchyňský nůž Böker Damascus Olive Santoku 17,2 cm
5 800 Kč

Kuchyňský nůž Böker Damascus Olive Santoku z damaškové oceli s rukojetí z olivového dřeva. Délka čepele je 17,2 cm.

130437DAM
Kuchyňský nůž Böker Forge Santoku
1 680 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge. Čepel tvaru santoku dlouhá 16 cm se ideálně hodí pro sekání a krájení.Má integrální konstrukci, vyrobený z...

03BO502
Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus Santoku 16,5 cm
3 960 Kč

Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus Santoku z damaškové oceli s rukojetí z dubového dřeva. Délka čepele je 16,5 cm.

130952DAM
Kuchyňský nůž Böker Core Wood Santoku 16,5 cm
Akce
3 050 Kč –14 %
2 600 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Wood Santoku z oceli X50CrMoV15 a rukojetí z ořechového dřeva. Délka čepele je 16,5 cm.

130735
Kuchyňský nůž Böker Damascus Black Santoku 17,2 cm
Akce
5 510 Kč –14 %
4 700 Kč

Kuchyňský nůž Böker Damascus Black Santoku z damaškové oceli s rukojetí ze dřeva pakka. Délka čepele je 17,2 cm.

130417DAM
Kuchyňský nůž Böker Core Professional Santoku 16,3 cm
2 130 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Professional Santoku z oceli X50CrMoV15 s plastovou rukojetí. Délka čepele je 16,3 cm.

130830
Kuchyňský nůž Böker Core Professional Santoku 16,5 cm
2 180 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Professional Santoku z oceli X50CrMoV15 a plastovou rukojetí. Délka čepele je 16,5 cm.

130835

Ovládací prvky výpisu

8 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.