Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

11 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba 30 cm
4 210 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba z nerezové oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 30 cm.

KK-0030
27409 1 kai shun premier tim malzer tanto tdm 1785 1
Novinka
7 450 Kč

Limitovaná edice japonského nože s unikátním číslem. Čepel tvaru tanto z dámáškové oceli délky 25,5 cm. Rukojeť z tmavě hnědého dřeva pakka.

TDM-1785
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba 27 cm
7 940 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 27 cm.

VG-2006
Kuchyňský nůž Samura Okinawa Yanagiba 27 cm
1 890 Kč

Kuchyňský nůž s 27 cm dlouhou čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť tradičního vzhledu z palisandrového dřeva, zakončená černým bolstrom. Nůž typu yanagiba je...

SO-0111
Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Gyuto 27 cm kuchařský F-810
6 190 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Gyuto s délkou čepele 27 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-810
Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Sujihiki 27 cm F-806
6 170 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Sujihiki o délce čepele 27 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-806
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Damascus Gyuto 27 cm FD-596 Nůž šéfkucháře
9 730 Kč

Tojiro Shippu FD-596 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 27 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

FD-596
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Yanagiba F-909 27 cm
4 800 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba s čepelí dlouhou 27 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-909
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba 27 cm
3 210 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba z nerezové oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 27 cm.

KK-0027
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Black Damascus Gyuto 27 cm FD-1596 Nůž šéfkucháře
8 710 Kč

Tojiro Shippu Black FD-1596 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 27 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze...

FD-1596
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm F-1125
7 190 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 27 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem....

F-1125

Ovládací prvky výpisu

11 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.