Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

4 položek celkem
Kuchyňský nůž Samura Okinawa Tanto Slicer 23 cm
2 002 Kč

Kuchyňský nůž s 23 cm dlouhou čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť tradičního vzhledu z palisandrového dřeva, zakončená černým bolstrem. Model Tanto Slicer...

SO-0146T
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací 20 cm
2 290 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

MGR-0200L
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare plátkovací 23 cm
9 330 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

NDC-0704
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black plátkovací 23 cm
1 770 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black plátkovací z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 23 cm.

6723L