Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

13 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke 20,5 cm
2 840 Kč

Kuchyňský nůž typu Kiritsuke z damaškové oceli a rukojetí z pryskyřice o délce čepele 20,5 cm.

K-H164
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 19,5 cm
6 850 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémně tvrdé oceli VG Xeos s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 19,5 cm.

AE-5502
Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Red Kiritsuke 20,5 cm
3 440 Kč

Kuchyňský nůž typu Kiritsuke z damaškové oceli a rukojetí z pryskyřice o délce čepele 20,5 cm.

K-H165
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 12 cm
5 450 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémně tvrdé oceli VG Xeos s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 12 cm.

AE-5500
Kai Shun Classic DM 0777
5 450 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

DM-0777
Kai Shun Classic DM 0772
3 460 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

DM-0772
Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Kiritsuke 21 cm F-796
3 990 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Kiritsuke s délkou čepele 21 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-796
27397 dellinger longevity damascus edition gyuto chef kiritsuke xz b27rw8 fs 1
Novinka
2 180 Kč

Univerzální kuchyňský nůž z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 34,5 cm. Rukojeť ze dřeva platanu.

XZ-B27RW8-FS
Dellinger Okami K HAUS8K 1
2 420 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonské nerezové oceli o délce ostří 19,5 cm se může pochlubit svým všestranným využitím. Čepel je zúžena do špičky jako u...

K-HAUS8K
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 15 cm
6 200 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémně tvrdé oceli VG Xeos s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

AE-5501
Kai Shun Classic DM 0771
6 450 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

DM-0771
Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Kiritsuke 16 cm F-795
3 360 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Kiritsuke s délkou čepele 16 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-795
Kuchyňský nůž XIN Cutlery XinCraft Damascus Nakiri XC129
4 720 Kč

XIN Cutlery Nakiri je japonský kuchyňský nůž typu nakiri - tradiční japonský tvar nože, který je primárně určen ke krájení zeleniny. Je ideální pro rychlé a precizní krájení a...

XC129

Ovládací prvky výpisu

13 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.