Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

4 položek celkem
Kuchyňský nůž Samura Okinawa Deba
1 940 Kč

Kuchyňský nůž s 17 cm čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8 s jednostranným výbrusem. Rukojeť tradičního vzhledu z palisandrového dřeva, zakončená černým bolstrom. Nůž...

SO-0129
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Deba F-903 18 cm
3 800 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Deba s masivní čepelí dlouhou 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-903
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Deba F-904 21 cm
7 100 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Deba s masivní čepelí dlouhou 21 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-904
Nůž Kanetsune Seki KC-956 Ko-Deba
940 Kč

Japonský nůž Ko-Deba z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 10,5 cm. Celková délka 21,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-956