Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

2 položek celkem
Kuchyňský nůž Samura MO-V Sekáček
1 390 Kč

Kuchyňský sekáček s čepelí dlouhou 18 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť z G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Sekáč je určen především k sekání masa a...

SM-0040
Kuchyňský nůž Samura MO-V Stonewash Sekáč
1 940 Kč

Kuchyňský sekáček s čepelí dlouhou 18 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8 s povrchovou úpravou stonewash. Rukojeť z G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Sekáč je...

SM-0040B