Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Double Bevel Santoku F-701A 16,5 cm

Kód: F-701A
1 680 Kč 1 388 Kč bez DPH
Produkt nedostupný - prodej ukončen
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž typu Santoku s čepelí dlouhou 16,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice. Nůž typu santoku je tradiční japonský tvar nože, ideální pro rychlé a precizní krájení a sekání. Tvar Santoku je velmi univerzální, využijete jej při krájení masa, ryb nebo zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami Double Bevel jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Nože Tojiro Shirogami Double Bevel nabízí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 16,5 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.

Využití: Santoku je tradiční japonský tvar nože, ideální pro rychlé a precizní krájení a sekání. Tvar Santoku je velmi univerzální, využijete jej při krájení masa, ryb nebo zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Druh kuchyňského nože: Santoku
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 30 cm
Délka čepele: 16,5 cm
Tloušťka čepele: 3,1 mm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Satin
Země původu: Japonsko
5
0x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
3
TZ Avatar autora | 23.11.2021
Nedotažené provedení rukojeti - možnost vnikání vody kolem trnu čepele do dřeva rukojeti, nedokončená povrchová úprava dřeva.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: