Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Double Bevel Santoku F-701A 16,5 cm
Kód: F-701ASouvisející produkty
Detailní popis produktu
Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami Double Bevel jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Nože Tojiro Shirogami Double Bevel nabízí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.
Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.
Čepel délky 16,5 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.
Využití: Santoku je tradiční japonský tvar nože, ideální pro rychlé a precizní krájení a sekání. Tvar Santoku je velmi univerzální, využijete jej při krájení masa, ryb nebo zeleniny.
Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Santoku |
Kategorie délky čepele: | 15,00 - 19,99 cm |
Druh oceli: | Uhlíková ocel |
Materiál čepele: | Shirogami 2 - White paper steel |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 30 cm |
Délka čepele: | 16,5 cm |
Tloušťka čepele: | 3,1 mm |
Tvrdost čepele: | 61 HRC |
Povrchová úprava čepele: | Satin |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.