Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Double Bevel Nakiri F-699 16,5 cm

Kód: F-699
1 860 Kč 1 537 Kč bez DPH
Produkt nedostupný - prodej ukončen
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž typu Nakiri s čepelí dlouhou 16,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice. Nakiri je tradiční japonský tvar nože, který je primárně určen ke krájení zeleniny. Je ideální pro rychlé a precizní krájení a sekání.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami Double Bevel jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Nože Tojiro Shirogami Double Bevel nabízí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 16,5 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.

Využití: Nakiri je tradiční japonský tvar nože, který je primárně určen ke krájení zeleniny. Je ideální pro rychlé a precizní krájení a sekání.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Nakiri
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 31 cm
Délka čepele: 16,5 cm
Tloušťka čepele: 4,8 mm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: